Autorodeo is een crosswedstrijd die veel lijkt op autocross, maar waarbij gedrukt mag worden. Echter is inrijden op stilstaande voertuigen en aan de bestuurderszijde verboden! Er worden mindere dure/strenge eisen gesteld aan het voertuig. (Geen FIA eisen). Wel staat veiligheid voorop en is er voorafgaand aan elk evenement een autokeuring.

Autorodeo wordt meestal op een ovale baan, op een weiland, verreden. Aan beide zijden van de baan wordt een sloot gegraven en daarnaast een wal, zodat een auto niet bij het publiek kan komen. De auto wordt bestuurd door één persoon en in een manche rijden ongeveer 15 tot 18 auto’s mee. De race bestaat uit 3 tot 5 rondes. Per manche zijn er 3 omlopen (races), waarna veelal nog een halve finale en finale volgt.

Vaak wordt er op het eind van de dag ook nog een afvalrace georganiseerd waarbij elke deelnemer aan mee mag doen. Degene die het langst blijft rijden is hierbij de winnaar.

Autorodeo is een groot spektakel omdat auto’s elkaar mogen drukken en er een grote diversiteit aan auto’s meedoen.
Autorodeo wordt ook wel contactklasse genoemd.

Zie ook de foto’s op onze site om een indruk te krijgen van autorodeo.

Na (vele) deelnames bij andere autocrossen en autorodeo’s is in 2014 het idee ontstaan om een eigen autorodeo / autocross te organiseren in onze woonplaats Harbrinkhoek.

Op 24 oktober 2014 is de stichting “Stichting Autorodeo Harbrinkhoek” opgericht.

2015-03-07 16.15.10

De eerste autorodeo is verreden op 29-03-2015.
En is toen helaas door het slechte weer, vroegtijdig gestaakt.

Nieuwsbericht

De tweede autorodeo is gehouden op 24-04-2016 en is toen gelukkig wel goed verlopen.

Nieuwsbericht